Keurslager Bruins

Over onze Keurslagerij Jansen

Onze Keurslagerij is onze trots. Iedere dag doen wij ons uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Of het nu gaat om een puur stukje vlees, de fijnste vleeswaren, de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden. Wij gebruiken altijd de verste ingrediënten voor het eindresultaat van de beste kwaliteit. Onze passie voor het slagersvak zie en proef je zonder meer in onze producten.

Bij ons kun je altijd terecht voor iets meer, dus kom gerust langs in de winkel. Iedere dag staat ons deskundige team klaar om je te helpen en van persoonlijk advies te voorzien.

Nieuwe eigenaar

Sinds 2011 heeft Keurslagerij Jansen een nieuwe eigenaar; Michel Bruins. Michel staat net als Leo Jansen voor kwaliteit en de allerbeste producten.

Vakmanschap

Slager is een vak. Een vak dat we als Keurslager goed verstaan. Dit vakmanschap uit zich in ons assortiment ambachtelijke producten. Met onze jarenlange ervaring weten we als geen ander wat lekker eten is. Wij zorgen voor het beste stukje vlees.

Tips van Michel

Haaskarbonade

Haaskarbonade is gesneden van het laatste gedeelte van de karbonadestreng. Die streng loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Haaskarbonade bevat een T-vormig beentje, met aan de ene kant het karbonadevlees en aan de andere kant een stukje vlees van de varkenshaas. Het is de meest magere karbonadesoort en het vlees is sappig en vol van smaak.

Lamskoteletjes

Er zijn 'gewone' lamskoteletten (dubbele of enkele) en koteletjes van de lamsrack. Deze laatste worden uit de lamscarré gesneden en zijn extra decoratief door de lange, schoongemaakte, ribbetjes. Vaak telt een carré tussen de zes en acht ribben met vlees.

Ribeye - truc

Kalfsribeye is snel klaar en wordt net als biefstuk niet helemaal gaar (rosé) gegeten. Tips voor het roosteren: Doe dit op een matige temperatuur of plaats het rooster van de barbecue hoog. Er is een trucje om te controleren of het vlees gaar is: is het stukje vet in de ribeye zacht geworden, dan is het vlees van binnen mooi warm.

Rollade braden

Doe bij het aanbraden niet al de braadboter in een keer in de pan, maar voeg ongeveer 1/4 deel later toe. U moet de rollade regelmatig keren. Leg het deksel schuin op de pan. Dan kan het vocht ontsnappen, maar de warmte blijft toch in de pan. Zo voorkomt u dat het vlees gaat smoren. (Dat gebeurt namelijk als u de pan met het deksel afsluit.)

Keurslager Bruins

Dali Passage 55
7811DA Emmen
0591611375

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 21:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten