Varkens hebben veel ruimte nodig. Ruimte die ze zelf inrichten. Om te slapen, te spelen, te badderen in de modder, te eten en te drinken. Ruimtegebrek is een groot probleem in de gangbare varkenshouderij. Maar voor het Buitenvarken ligt dat anders! Zij hebben op de boerderijen in Drenthe meer dan voldoende ruimte om te doen waar ze zin in hebben, zowel binnen als buiten. Het Buitenvarken behoudt zijn natuurlijk gedrag en dat proef je uiteindelijk op je bord!
Het buitenvarken mag zijn eigen ritme bepalen. De ochtenden zijn rustig. Voor 11 uur komt hij zijn stal doorgaans niet uit. Het Buitenvarken doet het gezegde eer aan! Rond het middaguur begint hij actief te worden. Hij gaat naar buiten, speelt wat in de modder en ligt tussendoor lekker te luieren in de zon of in de modder. Eten en drinken kan de hele dag door, wanneer het varken daar zin in heeft. De voeding is grotendeels regionaal en natuurlijk geproduceerd en bestaat uit gerst, tarwe en soja.
Weten wat je eet en waar het vandaan komt, geeft je de gelegenheid een bewuste keuze te maken. Het Buitenvarken woont in Drenthe, op een boerderij in o.a. Nieuw Roden. De productie is regionaal; voeding komt grotendeels uit de regio, de mest gaat naar akkerbouwers in de buurt en varkens leggen geen lange reisafstanden af. Er wordt respectvol omgegaan met het dier en dat is bepalend voor de smaak. Buitenvarken is lekkerder, malser en je weet waar het vandaan komt.