Keurslager Bruins

Buitenvarken - een varken met ruimte

Varkens hebben veel ruimte nodig. Ruimte die ze zelf inrichten. Om te slapen, te spelen, te badderen in de modder, te eten en te drinken. Ruimtegebrek is een groot probleem in de gangbare varkenshouderij. Maar voor het Buitenvarken ligt dat anders! Zij hebben op de boerderijen in Drenthe meer dan voldoende ruimte om te doen waar ze zin in hebben, zowel binnen als buiten. Het Buitenvarken behoudt zijn natuurlijk gedrag en dat proef je uiteindelijk op je bord!

Een dag uit het leven van een Buitenvarken

Het buitenvarken mag zijn eigen ritme bepalen. De ochtenden zijn rustig. Voor 11 uur komt hij zijn stal doorgaans niet uit. Het Buitenvarken doet het gezegde eer aan! Rond het middaguur begint hij actief te worden. Hij gaat naar buiten, speelt wat in de modder en ligt tussendoor lekker te luieren in de zon of in de modder. Eten en drinken kan de hele dag door, wanneer het varken daar zin in heeft. De voeding is grotendeels regionaal en natuurlijk geproduceerd en bestaat uit gerst, tarwe en soja.

Een bewuste keuze voor het goede leven

Weten wat je eet en waar het vandaan komt, geeft je de gelegenheid een bewuste keuze te maken. Het Buitenvarken woont in Drenthe, op een boerderij in o.a. Nieuw Roden. De productie is regionaal; voeding komt grotendeels uit de regio, de mest gaat naar akkerbouwers in de buurt en varkens leggen geen lange reisafstanden af. Er wordt respectvol omgegaan met het dier en dat is bepalend voor de smaak. Buitenvarken is lekkerder, malser en je weet waar het vandaan komt.

Kies voor het Buitenvarken

Heb jij aandacht voor dierenwelzijn en wil je graag met respect omgaan met het milieu? Kies dan voor Buitenvarken, want Buitenvarken:
  • is een echt streekproduct
  • groeit op met aandacht voor alle aspecten van dierenwelzijn, van geboorte tot in de toonbank
  • krijgt veel ruimte voor natuurlijk gedrag
  • krijgt geen antibiotica
  • heeft een vele betere smaak
  • heeft een eerlijke prijs!

Keurslager Bruins

Dali Passage 55
7811DA Emmen
0591611375

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 21:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten