Ons Rundvlees komt van het beroemde Black Aberdeen Angus ras.
Wij krijgen dit sublieme rundvlees uit Schotland van Scotch Beef. De runderen hebben hier volop ruimte in de weiden te grazen.
Aberdeen Angus is een een rundveeras dat rond het midden van de 19e eeuw in het oosten van Schotland is gefokt. De runderen zijn hoornloos en hebben korte benen. Black Angus is de naam van de zwarte variant van het Angus ras. De meeste Angus runderen zijn Black Angus, al bestaan er ook rode 'Red Angus' runderen. Met name in de Verenigde Staten zijn de Aberdeen Angus runderen populair om te houden voor hun vlees. Maar tegenwoordig winnen ze ook in de rest van de wereld aan populariteit, zoals nu ook in Nederland.
De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Aberdeen / Black Angus ras, is de uitzonderlijke kwaliteit van het Angus vlees. Restaurants zetten het graag op de menukaart. Dit heeft te maken met de marmering van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaakaroma's vasthoudt, wat het zo lekker maakt.